Hartstocht


Moet hier uitleg bij? Een mooi woord en een prachtig begrip, vol passie en vuur, maar anders, hartelijker. Niet zo stomend heet als passie, niet zo’n verzengende hitte, maar onbesuisd, stormachtig vanuit het hart, als een wervelende wind die tekeergaat en emoties met zich meeslingert op zijn weg naar buiten. Maar constructiever, goedbedoeld, voor zover het hart bedoelingen kan hebben. Als een tocht die door het hart trekt omdat de deur openstaat en het hart zich geen blijf weet met zoveel inhoud dat het wel naar buiten moet, onbedaarlijk, niet te temmen. Pure hartstocht.

Illustratie: (c) Sandra Fauconnier

Terug naar Mia’s mooiste woorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.