Egomassage

Geef toe, een goede egomassage doet deugd. Als weldenkende, verlichte wereldburgers, beïnvloed door filosofische stromingen uit Oost en West, koesteren velen het idee dat een ego iets slechts is, of op zijn minst iets waar je niet teveel van moet etaleren. In sommige kringen wordt het meer geaccepteerd dan in andere, en wordt het als een gezonde noodzaak gezien, eerder dan een noodzakelijk kwaad. Ik vind een ego een mooi ding om te hebben en verstandig te gebruiken. En alle would-be-verlichting ten spijt: zonder ego geraak je niet ver. Als het af en toe eens heerlijk gestreeld, gekneed en gemasseerd mag worden, dan kan een mens weer lekker verder, op naar de verlichting.

Terug naar Mia’s mooiste woorden

One Reply to “Egomassage”

  1. Egomassage…. inderdaad een prachtig woord! Ik kende het eerlijk gezegd nog niet, maar zal het zeker gaan gebruiken, thanks!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.